Scania Suomen pääkonttori
19.10.2023

Scania Suomen pääkonttori

Scania Suomen uusi pääkonttori ja pääkaupunkiseudun Scania-keskus nousevat Vantaalle

Vuonna 1984 Scanian uusi pääkaupunkiseudun Scania-keskus ja maahantuonnin pääkonttori valmistui Konalaan Helsinkiin. 40 vuotta sitten Konalan toimipisteen sijainti oli optimaalinen palvelemaan Etelä-Suomen kasvavaa Scania-kantaa. Aika on ajanut jo ohi Konalan huippusijainnin ja nyt Scania Suomi aloittaa uuden 24 miljoonan euron projektin maahantuonnin ja Pääkaupunkiseudun Scania-keskuksen pystyttämiseksi Vantaan Aviapolikseen.

Uuteen Scania-keskukseen tulee 24 huolto- ja korjaamopaikkaa ajoneuvoyhdistelmille sekä tilat Pääkaupunkiseudun tuotemyynnille ja tukipalveluille. Lisäksi Scania Suomen maahantuonnin toiminnot siirtyvät uuteen rakennukseen.

Kohteen pääurakoitsijana toimii Varte Oy.

Kohde syventää edelleen Trutecin ja Varten välistä suhdetta entisestään, sillä tämä on jo kolmas alkava yhdessä toteutettu rakennuskohde lyhyellä aikavälillä.

Scania Suomen pääkonttori toteutetaan betonirungolla, johon Trutec toimittaa 66tn aputeräksiä, 3000m2 seinäelementtiä ja järjestelmäikkunat.

Kohteen aikataulu on todella tiukka.

Yhteistyö Varten kanssa käynnistyi nopeasti. Trutecin suunnittelu, hankinnat, toimitukset sekä kumppaniverkosto toimivat ripeästi.

Trutec Oy pääsee jälleen  pelaamaan omilla vahvuuksilla: nopealla konepajatoiminnalla, täsmällisillä toimituksilla ja laadukkaalla asennuksella.

Kohteen runkotyöt alkavat jo viikolla 48.

Uusi Scania-keskus jatkaa Scanian kestävän kehityksen investointiohjelmaa

Scania on ensimmäisenä raskaan kaluston autovalmistajana sitoutunut tieteellisesti vahvistettujen ympäristötavoitteiden saavuttamiseen (SBT = Science Based Targets). Uusissa rakennuksissa Scania ottaa käyttöön maalämpötekniikkaa, aurinkopaneelien tuottamaa energiaa sekä ostetun energian osalta ympäristöystävällisiä valintoja. Myös liikenteen sähköistyminen näkyy uudessa Scania-keskuksessa.

– Odotamme innoissamme tulevaa uutta ja upeaa pääkonttoria sekä pääkaupunkiseudun Scania-keskusta, toteaa Scania Suomen toimitusjohtaja Henna Wickström tiedotteessa.

Merkittävä lisä Aviapoliksen yrityskeskittymään

Helsinki-Vantaan lentokentän ympäristön Aviapolis-alueen sijainti Kehä III:n keskipisteessä on erinomainen logistiikka-alan toimijoille.

– Aviapolis on portti Suomeen ja Scanian investointi työpaikkoineen on upea lisä lentokenttäympäristön logistiikkaklusteriin, iloitsee elinvoimajohtaja Tommo Koivusalo Vantaan kaupungilta.

– Vantaalla on rakentamisen suhdannetilanteesta huolimatta tällä hetkellä rakenteilla useita työpaikkahankkeita, joista Scanian pääkonttorihanke on yksi suurimmista. Hankkeen rakentamisen alkaminen erityisesti tässä markkinatilanteessa on meille hieno uutinen, kommentoi kiinteistöjohtaja Antti Kari Vantaan kaupungilta.

– Toivotamme Scania Suomen tervetulleeksi Vantaalle!

Lähteet:

Varte Oy / ajankohtaista

Uutishuone Scania Suomi Oy

Vantaan Kaupungin ajankohtaiset uutiset

Trutec Oy - Ajankohtaista

Katso kaikki ajankohtaiset uutiset tästä

Trutec rakentaa tilat menestyksellesi

Trutec Oy on kumppanisi huolettomaan rakentamiseen suunnittelusta asennukseen.

Trutec-Hallimallisto

Suunnittelimme hallimalliston, jonka pohjalta on helppo aloittaa uuden toimitilan suunnittelu. Hallimallistossamme yhdistyy Trutecin vankka osaaminen ja kokemus toimitilarakentajana, teräsrakennesuunnitteluosaaminen sekä näyttävä arkkitehtisuunnittelu.

Mallisto sisältää asiakkaiden kanssa parhaiksi todetut ratkaisut erilaisista hallipaketeista.

Trutec-Hallimallisto tarjoaa toimivat pohjat ja ratkaisut keskisuuriin ja suuriin hallitarpeisiin:

  • Tuotanto- ja konepajahallit
  • Logistiikka- ja teollisuushallit
  • Myymälätiilat
  • Rekkahallit
  • Liikuntahallit
Lataa hallimallisto ja tutustu hallimalleihin hetiLähetä tarjouspyyntöVapaat yritys- ja teollisuustontit Suomessa
vankka rakentamisen kokemus

Tunnemme teräsrakentamisen erityispiirteet

Trutecin rakennusprojekti on tilaajalle helppo ja läpinäkyvä.
Toteutamme projektit kustannustehokkaasti ainutlaatuisen projektinjohtomallimme avulla.

TEEMME tilaa menestyksellesi
Trutec Oy
Yritys

Trutec Oy on kotimaan markkinoilla toimiva kokenut rakentaja ja teräsrakennetoimittaja, joka toimii verkostoituneella projektinjohtomallilla rakentaen toimitiloja ja myymälöitä, liikuntahalleja ja urheilurakennuksia, voimalaitosrakennuksia sekä teräsrakenteita ja julkisivutoimituskokonaisuuksia.

Toimintatapa

Vastaamme aina sovitusta kokonaisuudesta yhden luukun periaatteella. Vastaamme kaikista kumppaneistamme kuten omistamme ja varmistamme kaikkien täyttävän vastuullisuus- ja pätevyysvaatimukset. Pyrimme kaikessa toiminnassamme minimoimaan CO2-päästöt.

CE-sertifikaatti

Trutec Oy:lle on myönnetty CE-merkin käyttöoikeus teräsrakenteiden toteutusluokissa EXC1, EXC2, EXC3 ja EXC4. 

Oikeus koskee kantavia hitsattuja teräsrakenteita ja tuotejärjestelmiä standardin EN1090-2 mukaisesti.