OmaSp Stadionille tapahtuma-areena
19.7.2021

OmaSp Stadionille tapahtuma-areena

Trutec Oy urakoi uuden tapahtuma-areenan esiintymislavoineen

Rakentajien naulapyssyt paukkuvat kiivaasti Seinäjoen jalkapallostadionin edustalla helteestä huolimatta. OmaSp Stadion laajenee parhaillaan tapahtuma-areenaksi. Jatkossa ottelutapahtumissa voi olla mukana muun muassa huippuartisteja.

– Rakentaminen on tällä hetkellä aikataulussa ja Stadionfesteillä tapahtuma-areena on valmis, Seinäjoen Jalkapallokerho Oy:n (SJK) toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki lupaa.

Elokuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna tapahtumakaupungin uudelle ulkolavalle nousevat muun muassa Haloo Helsinki!, Pyhimys, The Rasmus ja Eppu Normaali.

Mitä kaikkea stadionille rakennetaan?

– Stadionin etupihalle rakennetaan tapahtuma-areena, jonka kapasiteetti on noin 7 000 ihmistä. OmaSp Stadionin toisen ja kolmannen kerroksen ravintolatilat laajenevat lasitetuiksi terasseiksi. Piha-alueelle rakennetaan kiinteä esiintymislava ja alue aidataan kiinteäksi alueeksi, Kivimäki luettelee.

Kivimäen mukaan uusi tapahtuma-areena ei vähennä autojen paikoitusalueita. Myös vanha pyöräparkki stadionin liepeillä säilyy.

Kuinka monta tapahtumaa stadionilla nähdään vuosittain?

– Tavoitteenamme on jatkossa 10–15 tapahtumaa, joista 1–2 on koko stadionin kapasiteetin laajuudella.

Kuinka monta ihmistä alueen tilaisuuksiin mahtuu?

– Kun uusi tapahtuma-areena vetää noin 7 000 ihmistä, koko stadionin yleisökapasiteetti on jatkossa 15 000 ihmistä ottelutapahtumien ulkopuolella.

Uudella alueella ihmiset jakautuvat siten, että piha-alueelle mahtuu noin 5 000 asiakasta ja areenan katettuun sisätilaan 2 000 henkilöä. Ennen laajennusta kapasiteetti konserteissa on ollut 10 000 katsojaa.

Mitä uusi tapahtuma-areena mahdollistaa?

– Tapahtuma-areenalla voidaan järjestää konsertteja, musiikkifestivaaleja, eri urheilutapahtumien oheistapahtumia, yritysten isoja tilaisuuksia, lastentapahtumia ynnä muuta.

Matkailussa trendinä on elämyksellisyys. Kivimäen luotsaama yrityskin haluaa panostaa rohkean investoinnin avulla elämyksellisyyden kasvattamiseen niin peruslipun ostaneille, kausikorttilaisille, vip-asiakkaille kuin sidosryhmillekin parin vaikean koronakauden jälkeen. Laajennuksen kokonaiskustannus on arviolta 2–2,5 miljoonaa euroa. Lisäksi SJK:n ottelutapahtumien kehittäminen mahdollistuu uudelle tasolle.

– Jatkossa pystymme tarjoamaan Veikkausliigan otteluiden yhteydessä eri kohderyhmille monipuolista viihdettä laadukkailla ennakko- ja jälkipelitapahtumilla itse ottelun lisäksi.

Jalkapallo-ottelun aikainen alueen korkkaus koettaa SJK–FC Inter Veikkausliigaottelun yhteydessä 18. syyskuuta.

– Suunnitelmissa on kaudella 2022 järjestää 3–4 ottelutapahtumaa, joissa ottelun jälkeen tapahtuma-areenalla esiintyy huippuartisteja, toimitusjohtaja valottaa ensi vuotta.

Voivatko muut tapahtumanjärjestäjät vuokrata areenaa?

– Tapahtuma-areenaa vuokrataan myös ulkopuolisille. Teemme valtakunnallisesti merkittävän tapahtuma-alustan erilaisille tapahtumille ja uskommekin sen olevan varsin kiinnostava tapahtumapaikka eri tapahtumajärjestäjien keskuudessa.

Onko sopimuksia jo tehty tapahtumanjärjestäjien kanssa?

– Useita neuvotteluja on käynnissä ensi vuodelle ja osa on varsin pitkällä, Kivimäki kertoo paljastamatta enempää kesken neuvottelujen.

SJK:n Veikkausliigan koti-otteluita ei ole tarvinnut siirrellä rakentamistöiden takia. Seuraava kotimatsi Seinäjoelle pelataan viikon päästä lauantaina 24. heinäkuuta AC Oulua vastaan.

Fakta: Stadion valmistui kesällä 2016

Alaseinäjoenkadulle tehtyä Seinäjoen jalkapallopyhättöä ryhdyttiin rakentamaan kesäkuussa 2015. Stadion sai tulikasteensa seuraavan vuoden kesäkuussa, kun SJK ja HJK kohtasivat Veikkausliigassa. Stadionin kapasiteetti ottelutapahtumissa on noin 6000 katsojaa. Pääosin yksityisen rahan turvin rakennettu Seinäjoen jalkapallostadionille kertyi hintaa yli 13 miljoonaa euroa. Seinäjoen kaupunki tuki stadionin rakentamista 2,2 miljoonalla eurolla. Vertailun vuoksi Vaasan Elisa-stadion on puolestaan Vaasan kaupungin rahoittama ja se maksoi parikymmentä miljoonaa euroa. Stadionin omistaa Seinäjoen Stadion Oy. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja on Raimo Sarajärvi. Stadioniin on sijoittanut rahaa SJK-pomo Raimo Sarajärven lisäksi joukko liikemiehiä ja yksityishenkilöitä. He saavat tuloja stadionin tapahtumista, jolla lainaa maksetaan vähitellen pois. Stadionin on suunnitellut arkkitehti Jyrki Jääskeläinen. Myös laajennus on hänen arkkitehtitoimistonsa käsialaa.

Monitoimistadion toimii kotikenttänä Veikkausliigajoukkue SJK:n lisäksi SJK Akatemialle. Helmikuussa 2016 paljastettiin, että stadionin nimeksi tulee OmaSp Stadion. Kymmenen vuoden yhteistyösopimuksen stadionyhtiön kanssa tehnyt valtakunnallinen Oma Säästöpankki korosti hankkeen vahvaa maakunnallisuutta. UEFA:n kriteerit täyttävällä stadionilla isännöitiin alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnausta yhdessä Vaasan Elisa-stadionin kanssa heinäkuussa 2018. Stadionilla ovat konsertoineet muun muassa ZZ Top, Brian Setzer ja Sunrise Avenue.

Heikki Peltokangas
(Ilkka-Pohjalainen)

OmaSp Stadionin tapahtumapihan rakennustyömaa

Lähteet: Ilkka-Pohjalaisen arkistot, SJK:n ja OmaSP Stadionin kotisivut, Trutec Oy

Trutec Oy - Ajankohtaista

Katso kaikki ajankohtaiset uutiset tästä

Trutec rakentaa tilat menestyksellesi

Trutec Oy on kumppanisi huolettomaan rakentamiseen suunnittelusta asennukseen.

Trutec-Hallimallisto

Suunnittelimme hallimalliston, jonka pohjalta on helppo aloittaa uuden toimitilan suunnittelu. Hallimallistossamme yhdistyy Trutecin vankka osaaminen ja kokemus toimitilarakentajana, teräsrakennesuunnitteluosaaminen sekä näyttävä arkkitehtisuunnittelu.

Mallisto sisältää asiakkaiden kanssa parhaiksi todetut ratkaisut erilaisista hallipaketeista.

Trutec-Hallimallisto tarjoaa toimivat pohjat ja ratkaisut keskisuuriin ja suuriin hallitarpeisiin:

  • Tuotanto- ja konepajahallit
  • Logistiikka- ja teollisuushallit
  • Myymälätiilat
  • Rekkahallit
  • Liikuntahallit
Lataa hallimallisto ja tutustu hallimalleihin hetiLähetä tarjouspyyntöVapaat yritys- ja teollisuustontit Suomessa
vankka rakentamisen kokemus

Tunnemme teräsrakentamisen erityispiirteet

Trutecin rakennusprojekti on tilaajalle helppo ja läpinäkyvä.
Toteutamme projektit kustannustehokkaasti ainutlaatuisen projektinjohtomallimme avulla.

TEEMME tilaa menestyksellesi
Trutec Oy
Yritys

Trutec Oy on kotimaan markkinoilla toimiva kokenut rakentaja ja teräsrakennetoimittaja, joka toimii verkostoituneella projektinjohtomallilla rakentaen toimitiloja ja myymälöitä, liikuntahalleja ja urheilurakennuksia, voimalaitosrakennuksia sekä teräsrakenteita ja julkisivutoimituskokonaisuuksia.

Toimintatapa

Vastaamme aina sovitusta kokonaisuudesta yhden luukun periaatteella. Vastaamme kaikista kumppaneistamme kuten omistamme ja varmistamme kaikkien täyttävän vastuullisuus- ja pätevyysvaatimukset. Pyrimme kaikessa toiminnassamme minimoimaan CO2-päästöt.

CE-sertifikaatti

Trutec Oy:lle on myönnetty CE-merkin käyttöoikeus teräsrakenteiden toteutusluokissa EXC1, EXC2, EXC3 ja EXC4. 

Oikeus koskee kantavia hitsattuja teräsrakenteita ja tuotejärjestelmiä standardin EN1090-2 mukaisesti.